снимка: ПиксабейПовече от 500 пожара пламнаха в Гърция през последната седмица,

...
снимка: ПиксабейПовече от 500 пожара пламнаха в Гърция през последната седмица,
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция се извини за слабостите, които е допуснало правителството в битката с пожарите

снимка: Пиксабей

Повече от 500 пожара пламнаха в Гърция през последната седмица, най-опустошителните от които са в Атика и на остров Евбея. Хиляди фамилии бяха принудени да се изтеглят от няколко десетки обитаеми места. За тях Мицотакис заяви, че ще бъдат отпуснати 500 милиона евро помощи.

Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис обществено се извини на сънародниците си за слабостите, които е позволило държавното управление в борбата с пожарите, които вилнеят от 7 дни в страната:

„ Мащабът на бедствието, изключително в Евбия и Атика провокира болежка в сърцата ни! Искам първо да поднеса своите извинения за всички недостатъци, които е имало през годините. Напълно разбирам нашите съграждани, които видяха по какъв начин къщите и парцелите им горят! “.

В телевизионно послание Мицотакис съобщи, че климатичните промени чукат на вратата и прикани гърците все пак да са единни против естественото злополучие с невиждани мащаби. Премиерът даде обещание тези, които са изгубили домовете си, да бъдат обезщетени.

 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР